• 24 Haziran 2018, 19:35:14

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: Aşure tarifi  (Okunma sayısı 847 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı AFFE

  • YöNeTiCi
  • MüDaViM
  • *****
  • İleti: 606
  • Teşekkür 26
Aşure tarifi
« : 03 Aralık 2011, 22:55:43 »

Malzemeler:

Yarım kg. buğday

1 su bardağı nohut

1 su bardağı kurufasulye

1 çay bardağı pirinç

100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış

100 gr. kuş üzümü

50 gr. kuru dut

100 gr. çekirdeksiz kuru üzüm

100 gr. kurutulmuş elma

100 gr. hurma

100 gr. mısır (konserve)

Kuru incir

1 kg. toz şeker

1 portakal kabuğu rendesi

2-3 adet karanfil

Süslemek için:

1 su bardağı fındık

1 su badağı ceviz

1 adet nar

Tarçın

Hazırlanışı:

1.Nohut, kuru fasulye, kuru üzüm ve kuru kayısıları akşamdan ıslatılır

2. Aşurelik buğdayı yıkanır ve bir gece önceden 15,20 dk. haşlanır, sabaha kadar demlendirilir.

3. Sabah buğdayı pişirmeye başlanır.
4. Pirinci ıslatıp biraz bekletilir ve kaynayan buğdaya eklenip birlikte pişirilir.

5. Diğer taraftan bakliyatları da düdüklü tencerede pişirilir.

6. Aşurenin başında durmakta fayda var, sürekli karıştırmanız gerekli  tahta kaşıkla devamlı karıştırın. ve sıcak suyunuz hazır olsun, buğdaylar suyu çektikçe sıcak kaynar su eklemeye devam edin.

7. Buğdaylar pişip, suyun kıvamı koyulaşmaya başladığında düdüklüde pişmiş olan bakliyatları aşureye ekleyiniz.
8. Hepsi özleşmeye başlayınca, kuru üzüm, kuş üzümü, küp kesilmiş kayısıları, karanfil ve portakal kabuklarını ekleyip pişirmeye devam edin.

9. Hemen ardından şekeri ilave edip eriyene kadar tencerenin başından ayrılmayalım,

10. Şekeri ekledikten yaklaşık 20 -30 dk. Daha kaynattıktan sonra kıvamını almış oluyor, ocağımızı kapatıp aşurenin soğumasını bekleyebiliriz.
       Afiyet olsun :gul[1]: :gul[1]:
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2012, 15:43:50 Gönderen: insan »
İnsanlarla yüzyüze konuşarak her sorunu halledebilirsin; ama bazı insanlar gelir önüne, hangi yüzüne konuşacağını bilemezsin.

Çevrimdışı BeSney

  • YöNeTiCi
  • MüDaViM
  • *****
  • İleti: 853
  • Teşekkür 35
  • Yek nefes;dü şükres
Aşure tarifi
« Yanıtla #1 : 05 Aralık 2011, 20:06:16 »
 teşekkürler
malzemesi bayağı zenginmiş kardeşim..meyva girince pek yenmiyor evde ama sevenlerde var tabi...ellerine sağlık  :gul[1]:

Çevrimdışı AFFE

  • YöNeTiCi
  • MüDaViM
  • *****
  • İleti: 606
  • Teşekkür 26
Aşure tarifi
« Yanıtla #2 : 06 Aralık 2011, 12:19:00 »
Ben yaptım aynısını çooook güzel oldu birde ayrı yetten vanilya ekledim iki paket çok yakışıyor  herkes çok beğendi siz bildiğiniz  gibi yapsanızda mutlaka vanilyayı öneriyorum parmak basarım
İnsanlarla yüzyüze konuşarak her sorunu halledebilirsin; ama bazı insanlar gelir önüne, hangi yüzüne konuşacağını bilemezsin.

Çevrimdışı BeSney

  • YöNeTiCi
  • MüDaViM
  • *****
  • İleti: 853
  • Teşekkür 35
  • Yek nefes;dü şükres
Aşure tarifi
« Yanıtla #3 : 11 Aralık 2011, 19:42:08 »
 teşekkürler

İnşaALLAH diğer tatlılara mutlaka ekliyoruz ama aşureye hiç denemedim daha yapmadık zaten:)can isteyince rutin pişiriyoruz ..
tekrar emeğe sağlık  :gul[1]:

Çevrimdışı insan

  • UzMaN ÜYE
  • ***
  • İleti: 1624
  • Teşekkür 63
Aşure tarifi
« Yanıtla #4 : 21 Aralık 2011, 01:56:44 »
Bu seneki aşure Affe kardeşimizden gelmiş..
ALLAH canınıza sağlık hanenize bereket ihsan eylesin ..

Çevrimdışı insan

  • UzMaN ÜYE
  • ***
  • İleti: 1624
  • Teşekkür 63
Aşure tarifi
« Yanıtla #5 : 22 Kasım 2012, 15:06:37 »


 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40