• 18 Ocak 2020, 17:45:30

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: Bu tarif poðaçasý kabarmayanlara :)  (Okunma sayısı 454 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cecenyam

  • غرف خاصة
  • TaLiP
  • **
  • İleti: 226
  • Teþekkür 2
  • Sabýr, savaþ, zafer... Adým Müslüman
Bu tarif poðaçasý kabarmayanlara :)
« : 28 Eylül 2011, 17:02:01 »
2 yaþ maya
3 yumurta aký (sarýsýný da poðaçalarýn üzerine süreceðiz)
2,5 bardak süt (ýsýtýlmýþ olacak)
3 yemek kaþýðý þeker
2 tatlý kaþýðý tuz
3 çay bardaðý sývý yaðaldýðý kadar un ( 1 kilodan fazla alýyor)

Ýç için:

Lor peynir
Maydonoz
tuz

(ya da istðinize baðlý olarak, kýymalý, patatesli olabilir...)

Önce mayayý bir kaba ufalýyoruz, sonra yað sonra sütü sonra da yumurta aklarýný ekliyoruz. Yavaþ yavaþ ununu da ekliyoruz. Ununu karýþtýrmadan da tuz ve þekerini ilave ederek üsten aþaðýya havalandýra havalandýra yoðuruyoruz. Ne kadar uzun yoðurursak o kadar güzel kývamýný tutturabiliriz... Aceleniz varsa önceden ýsýttýðýnýz fýrýnda üstü kapatýlmýþ þekilde 5-10 dk da kabarýyor.Aceleniz yoksa üstünü kapatýn koyun köþeye kabarsýn. Mayalandýktan sonra istediðiniz þekli verip poðaca yapabilirsiniz. Tuzlu seviyorsanýz tuzunu 1 kaþýk fazla, þekerli seviyorsanýz þekerini 1 kaþýk artýrýn.

Hani yumuþak hamburger ekmekleri olur ya, ayný onun gibi. Bezeleri biraz büyük tutarsanýz iç koymazsanýz hamburger ekmeði yapmýþ olursunuz. Arasýna istediðinizi koyarak yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Çevrimdışı ~AksA~

  • YöNeTiCi
  • TaLiP
  • *****
  • İleti: 444
  • Teþekkür 4
  • Edeb Ya Hû....
Bu tarif poðaçasý kabarmayanlara :)
« Yanıtla #1 : 28 Eylül 2011, 23:31:08 »
ALLAH razi olsun abla,güzel tarif...
Pogacalarda süt yerine su kullanirsaniz daha uzun süre taze kaliyor..Hemen yapip tüketecekseniz sütü kullanin derim ben...Süt ile yapilinca daha cabuk bayatliyor...Isterseniz test edin :)


 teþekkürler