• 05 Nisan 2020, 22:06:45

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: Külah tatlýsý (FUNiYKi)  (Okunma sayısı 577 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mu@z

  • Ziyaretçi
Külah tatlýsý (FUNiYKi)
« : 26 Kasım 2009, 10:52:31 »



Malzemeler:

Hamuru icin:
*2 yumurta(birinin sadece beyazi kullanilir)
*1/2 su bardagi seker
*1 su bardagi yogurt
*1 tatli kasigi ekmek sodasi
*1/2 su bardagi aycicek yagi
*450gr un

Kremi icin:
*2 yumurta ve hamurdan kalan yumurtanin sarisi
*900ml sut
*1 corba kasigi tereyagi
*1 su bardagi seker (azar azar katilir)
*150gr un
*1 vanilya

Uzerine serpmek icin:
*50gr pudra sekeri

Yapilisi: Ekmek sodasi cok az sirke icinde (1 tatli kasigi) sondurulup yogurda katilir. Karistirdiktan sonra aycicegi yag ve 1 yumurta  ve digerinin'de beyazi ilave edilir. Sonunda unu'da ilave edip orta sertlikte bir hamur elde edilene kadar yogurulur. 15-20 dakka oda sicakliginda bekletilir. Elde edilen hamurdan yufka acilir. Yufkanin kalinligi en fazla 1mm olmali.Bu yufkalardan 1cm genisliginde seritler kesilir. Bunlar onceden yaglanmis kulah kaliplarina dolanir. Dolama islemi sirasinda her serit birazcik digerinin ustune gelecek sekilde dolanir.  Onceden 180-200derecede isitilmis firinda hafif kizarana dek pisirilir ve daha sicakiken kulahlar kaliplardan dikkatlice cikarilir. Bir kaba dizilerek sogumaya birakilir.

Kremin yapilisi: Yumurtalar cirpilir, azar azar seker ilave edilir. Sonra unu'da ilave ederek hafif ateste karistirmaya devam edilir. yavas yavas sut, tereyagi ve vanilya'da ilave edilir. Muhallebi kivamina gelenekadar pisirilir. Atesten alip biraz sogumaya birakilir. Biraz soguduktan sonra kulahlara doldurulur. Ustlerine pudra sekeri serpilir.


Not: Hamurun icine turuncu gida boyasi ilave ederseniz havuc gorunumunde olurlar.












                                                                                                                                                        Bulgaristan tarifidir


There are no comments for this topic. Do you want to be the first?