• 04 Temmuz 2020, 13:08:17

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: Aþure tarifi  (Okunma sayısı 1043 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı AFFE

  • YöNeTiCi
  • MüDaViM
  • *****
  • İleti: 606
  • Teþekkür 26
Aþure tarifi
« : 03 Aralık 2011, 22:55:43 »

Malzemeler:

Yarým kg. buðday

1 su bardaðý nohut

1 su bardaðý kurufasulye

1 çay bardaðý pirinç

100 gr kuru kayýsý, yýkanmýþ ve ufak ufak doðranmýþ

100 gr. kuþ üzümü

50 gr. kuru dut

100 gr. çekirdeksiz kuru üzüm

100 gr. kurutulmuþ elma

100 gr. hurma

100 gr. mýsýr (konserve)

Kuru incir

1 kg. toz þeker

1 portakal kabuðu rendesi

2-3 adet karanfil

Süslemek için:

1 su bardaðý fýndýk

1 su badaðý ceviz

1 adet nar

Tarçýn

Hazýrlanýþý:

1.Nohut, kuru fasulye, kuru üzüm ve kuru kayýsýlarý akþamdan ýslatýlýr

2. Aþurelik buðdayý yýkanýr ve bir gece önceden 15,20 dk. haþlanýr, sabaha kadar demlendirilir.

3. Sabah buðdayý piþirmeye baþlanýr.
4. Pirinci ýslatýp biraz bekletilir ve kaynayan buðdaya eklenip birlikte piþirilir.

5. Diðer taraftan bakliyatlarý da düdüklü tencerede piþirilir.

6. Aþurenin baþýnda durmakta fayda var, sürekli karýþtýrmanýz gerekli  tahta kaþýkla devamlý karýþtýrýn. ve sýcak suyunuz hazýr olsun, buðdaylar suyu çektikçe sýcak kaynar su eklemeye devam edin.

7. Buðdaylar piþip, suyun kývamý koyulaþmaya baþladýðýnda düdüklüde piþmiþ olan bakliyatlarý aþureye ekleyiniz.
8. Hepsi özleþmeye baþlayýnca, kuru üzüm, kuþ üzümü, küp kesilmiþ kayýsýlarý, karanfil ve portakal kabuklarýný ekleyip piþirmeye devam edin.

9. Hemen ardýndan þekeri ilave edip eriyene kadar tencerenin baþýndan ayrýlmayalým,

10. Þekeri ekledikten yaklaþýk 20 -30 dk. Daha kaynattýktan sonra kývamýný almýþ oluyor, ocaðýmýzý kapatýp aþurenin soðumasýný bekleyebiliriz.
       Afiyet olsun :gul[1]: :gul[1]:
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2012, 15:43:50 Gönderen: insan »
Ýnsanlarla yüzyüze konuþarak her sorunu halledebilirsin; ama bazý insanlar gelir önüne, hangi yüzüne konuþacaðýný bilemezsin.

Çevrimdışı BeSney

  • YöNeTiCi
  • MüDaViM
  • *****
  • İleti: 853
  • Teþekkür 35
  • Yek nefes;dü þükres
Aþure tarifi
« Yanıtla #1 : 05 Aralık 2011, 20:06:16 »
 teþekkürler
malzemesi bayaðý zenginmiþ kardeþim..meyva girince pek yenmiyor evde ama sevenlerde var tabi...ellerine saðlýk  :gul[1]:

Çevrimdışı AFFE

  • YöNeTiCi
  • MüDaViM
  • *****
  • İleti: 606
  • Teþekkür 26
Aþure tarifi
« Yanıtla #2 : 06 Aralık 2011, 12:19:00 »
Ben yaptým aynýsýný çooook güzel oldu birde ayrý yetten vanilya ekledim iki paket çok yakýþýyor  herkes çok beðendi siz bildiðiniz  gibi yapsanýzda mutlaka vanilyayý öneriyorum parmak basarým
Ýnsanlarla yüzyüze konuþarak her sorunu halledebilirsin; ama bazý insanlar gelir önüne, hangi yüzüne konuþacaðýný bilemezsin.

Çevrimdışı BeSney

  • YöNeTiCi
  • MüDaViM
  • *****
  • İleti: 853
  • Teþekkür 35
  • Yek nefes;dü þükres
Aþure tarifi
« Yanıtla #3 : 11 Aralık 2011, 19:42:08 »
 teþekkürler

ÝnþaALLAH diðer tatlýlara mutlaka ekliyoruz ama aþureye hiç denemedim daha yapmadýk zaten:)can isteyince rutin piþiriyoruz ..
tekrar emeðe saðlýk  :gul[1]:

Çevrimdışı insan

  • UzMaN ÜYE
  • ***
  • İleti: 1624
  • Teþekkür 63
Aþure tarifi
« Yanıtla #4 : 21 Aralık 2011, 01:56:44 »
Bu seneki aþure Affe kardeþimizden gelmiþ..
ALLAH canýnýza saðlýk hanenize bereket ihsan eylesin ..

Çevrimdışı insan

  • UzMaN ÜYE
  • ***
  • İleti: 1624
  • Teþekkür 63
Aþure tarifi
« Yanıtla #5 : 22 Kasım 2012, 15:06:37 »