• 18 Eylül 2019, 20:51:48

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: Patlıcan Dilme ( Kaynana dili)  (Okunma sayısı 557 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hürmet

  • Ziyaretçi
Patlıcan Dilme ( Kaynana dili)
« : 28 Kasım 2009, 22:35:52 »

Malzemeler:

2 adet ortaboy patlıcan (bostan patlıcanı olabilir)
3 adet ortaboy domates
2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
2 adet ortaboy soğan
zeytinyağı
kaşar peyniri(her dilim için ince bir dilim)
kekik,nane,kırmzı biber
tuz



Yapılışı:

Patlıcanların saplarını biraz kısaltın ve güzelce yıkayıp kurulayın. 1’er cm aralıklarla boyuna dilimleyin ve hafifçe yağlanmış fırın tepsisine alın. Domates, soğan ve kaşar peynirini ince ince dilimleyin. Boyuna dilimlediğiniz patlıcanın aralarına hazırladığınız malzemeleri paylaştırın.

Sarımsakları ince ince kıyın,zeytinyağı, tuz,keki ve istediğiniz baharatları bir kapta karıştırın.  Bu işlem bitince sosu yemeğinizin üzerinde gezdirin. Patlıcanların üzerini aluminyum folyo ile kapatarak 180 derece fırında yaklaşık 30 dk. (patlıcanlar yumuşayana kadar) pişirin.


There are no comments for this topic. Do you want to be the first?
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40