• 05 Temmuz 2020, 05:59:39

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: Patates Çorbasý  (Okunma sayısı 519 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hürmet

  • Ziyaretçi
Patates Çorbasý
« : 29 Kasım 2009, 11:45:22 »


Patates Corbasi

Malzemeler:
2 adet orta boy patates
1 adet kuru soðan
8-10 su bardaðý et suyu (ben 2 adet tavuk bulyon kullandým.)
2 çorba kaþýðý un
1 su bardaðý süt
2 çorba kaþýðý margarin (3 yemek kaþýðý sývý yað)
tuz

Üzerine:
1 çay kaþýðý kýrmýzý biber
2 çorba kaþýðý margarin

Yapýlýþý :
Önce soðanlar yemeklik doðranýr. Patatesler soyulup küçük küçük doðranýr. 2 çorba kaþýðý margarin tencereye konur eriyince soðanlar ilave edilir ve soðanlar hafif pembeleþene kadar kavrulur.
Tencereye sýcak etsuyu ilave edilir.
Arkasýndan patateslerde ilave edilir ve patatesler yumuþayýncaya kadar kaynatýlýr.
Tencerenin içindekiler rondodan yada kevgirden geçirilir.
Tencere tekrar ocaða konur ve içerisine süt ilave edilir. Bu þekilde de 10 dakika kadar kaynatýldýktan sonra ocaktan alýnýr ve tuzu ilave edilir.
Üzerine kýrmýzýbiberli yað yakýlarak servis yapýlýr.

Afiyet olsun.

*** Bu çorba biraz pütürlü, sanki kesik yayla çorbasý görüntüsünde olabilir. O patatesin püresinden kaynaklanmakta.


There are no comments for this topic. Do you want to be the first?