• 19 Ağustos 2019, 05:03:03

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: Kayısılı Ay Kurabiyeleri...  (Okunma sayısı 413 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hürmet

  • Ziyaretçi
Kayısılı Ay Kurabiyeleri...
« : 29 Kasım 2009, 18:23:14 »


Malzemeler:
100 gr kuru kayısı (sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletilmiş)
500 g (4 su bardağı) un
200 ml (1 kutu) krema
70 gr (1/2 su bardağı) pudra şekeri
125 gr (1/2 paket) margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
not: ben hamur toparlanmakta zorlanınca 1,5 paket krema kullandım, bu durumda şekeri de bir miktar arttırabilirsiniz.

 
Hazırlanışı:
 
Fırınınızı 175 C ye getirip ısıtın.
Kayısılarınızı süzdürüp küçük küpler halinde doğrayın.
Un, margarin, krema ve pudra şekerini beraberce yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Hamuru 20 eşit parçaya bölün.
Herbir parçayı elinizle yuvarlayıp bastırarak yassılaştırın ve avuç içi büyüklüğünde açın. Ortalarına kayısıyı paylaştırıp rulo biçiminde sarın. İki ucunu bastırarak kapatın.
Tezgahta ileri geri yuvarlayarak biraz uzatın. İki ucunu ortaya doğru bükerek ay şeklini verin. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Sıcak fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin. Fırında alıp soğuduktan sonra pudra  şekeri serperek servis yapın.
Not: Bu kurabiyeyi kuru kayısı yerine hoşaflık ekşi yaprak kayısı, farklı kuru meyveler veya damla çikolata kullanarak da hazırlayabilirsiniz.


There are no comments for this topic. Do you want to be the first?
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40