• 18 Ocak 2020, 18:11:07

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: Kayýsýlý Ay Kurabiyeleri...  (Okunma sayısı 435 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hürmet

  • Ziyaretçi
Kayýsýlý Ay Kurabiyeleri...
« : 29 Kasım 2009, 18:23:14 »


Malzemeler:
100 gr kuru kayýsý (sýcak suda yumuþayýncaya kadar bekletilmiþ)
500 g (4 su bardaðý) un
200 ml (1 kutu) krema
70 gr (1/2 su bardaðý) pudra þekeri
125 gr (1/2 paket) margarin (oda sýcaklýðýnda yumuþatýlmýþ)
not: ben hamur toparlanmakta zorlanýnca 1,5 paket krema kullandým, bu durumda þekeri de bir miktar arttýrabilirsiniz.

 
Hazýrlanýþý:
 
Fýrýnýnýzý 175 C ye getirip ýsýtýn.
Kayýsýlarýnýzý süzdürüp küçük küpler halinde doðrayýn.
Un, margarin, krema ve pudra þekerini beraberce yoðurarak yumuþak ve pürüzsüz bir hamur hazýrlayýn. Hamuru 20 eþit parçaya bölün.
Herbir parçayý elinizle yuvarlayýp bastýrarak yassýlaþtýrýn ve avuç içi büyüklüðünde açýn. Ortalarýna kayýsýyý paylaþtýrýp rulo biçiminde sarýn. Ýki ucunu bastýrarak kapatýn.
Tezgahta ileri geri yuvarlayarak biraz uzatýn. Ýki ucunu ortaya doðru bükerek ay þeklini verin. Yaðlanmýþ fýrýn tepsisine sýralayýn. Sýcak fýrýnda üzeri hafifçe pembeleþinceye kadar piþirin. Fýrýnda alýp soðuduktan sonra pudra  þekeri serperek servis yapýn.
Not: Bu kurabiyeyi kuru kayýsý yerine hoþaflýk ekþi yaprak kayýsý, farklý kuru meyveler veya damla çikolata kullanarak da hazýrlayabilirsiniz.


There are no comments for this topic. Do you want to be the first?