• 10 Ağustos 2020, 08:59:59

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: Sodalý Poðaça  (Okunma sayısı 546 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hürmet

  • Ziyaretçi
Sodalý Poðaça
« : 29 Kasım 2009, 18:24:11 »


Ýçerisine konulan  maden suyu nedeniyle diðer mayalý poðaçalar kadar çabuk bayatlamýyor.2-3 gün yumuþacýk ve taze bir þekilde kalýyor .

MALZEMELER : 
    1 þiþe maden suyu
    1,5 su bardaðý ýlýk süt
    1 su bardaðý sývý yað
    3 yemek kaþýðý þeker
    1 tatlý kaþýðý tuz
    1 paket yaþmaya veya 1 yemek kaþýðý kuru maya
    un
    1 yumurtanýn beyazý(sarýsý yüzüne sürülecek)

Yapýlýþý:
      Kuru maya kullanýyorsanýz yarým bardak ýlýk sütün içerisine konur ve 10dk kabarýncaya kadar bekletilir.Bütün malzemelerle çok yumuþak bir hamur yapýlýr ve 1 saat kadar bekletilir yuvarlak þekiller verilerek tepsiye dizilir ve yarým saat bekletilir.Üzerine yumurtanýn sarýsý sürülüp 200derece de sýcak fýrýnda piþirilir.

     Soðuduktan sonra arasýna beyaz peynir ezilerek sürülür ve kesik kýsmýnada biraz sürülerek maydonoza batýrýlýr.

 

          AFÝYET OLSUN......................


There are no comments for this topic. Do you want to be the first?