• 07 Aralık 2019, 12:28:58

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: Sodalı Poğaça  (Okunma sayısı 504 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hürmet

  • Ziyaretçi
Sodalı Poğaça
« : 29 Kasım 2009, 18:24:11 »


İçerisine konulan  maden suyu nedeniyle diğer mayalı poğaçalar kadar çabuk bayatlamıyor.2-3 gün yumuşacık ve taze bir şekilde kalıyor .

MALZEMELER : 
    1 şişe maden suyu
    1,5 su bardağı ılık süt
    1 su bardağı sıvı yağ
    3 yemek kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 paket yaşmaya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
    un
    1 yumurtanın beyazı(sarısı yüzüne sürülecek)

Yapılışı:
      Kuru maya kullanıyorsanız yarım bardak ılık sütün içerisine konur ve 10dk kabarıncaya kadar bekletilir.Bütün malzemelerle çok yumuşak bir hamur yapılır ve 1 saat kadar bekletilir yuvarlak şekiller verilerek tepsiye dizilir ve yarım saat bekletilir.Üzerine yumurtanın sarısı sürülüp 200derece de sıcak fırında pişirilir.

     Soğuduktan sonra arasına beyaz peynir ezilerek sürülür ve kesik kısmınada biraz sürülerek maydonoza batırılır.

 

          AFİYET OLSUN......................


There are no comments for this topic. Do you want to be the first?
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40