• 19 Ağustos 2019, 05:24:45

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: Peynirli Ağzı Açık Poğaça  (Okunma sayısı 453 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hürmet

  • Ziyaretçi
Peynirli Ağzı Açık Poğaça
« : 29 Kasım 2009, 18:27:37 »
Malzemeler :  
4 su b. un
Yarım p. Yaşmaya
1 çay b. süt
1 çay b. sıvıyağ
1 yumurta
1 tatlı k. tuz
1 çorba k. toz şeker

    İç harcı için:

Beyaz peynir
Maydanoz
Çörek otu
Yumurta
     
Hazırlanışı :  
Karıştırma kabına    4 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin ve karıştırın.Unun ortasına havuz açın ve içine yarım paket yaşmaya ilave edin.Mayanın üzerine 1 çay bardağı süt,1 çay bardağı sıvıyağ,1 adet yumurta kırın.Üzerine ılık su ilave edin ve ilk önce mayayı eritin.Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun.Hamuru yumurta büyüklüğünde kopartın.

Hamuru elinizle açın.İç harcı için bir kapta beyaz peyniri,ince kesilmiş maydanozu ve çörek otunu karıştırın.Elinizle açtığınız poğaça hamurunun içine peynirli iç harçtan ilave edin ve poğaçanın  sadece kenarlarını kaparın ve üzeri açık kalsın.Poğaçaları fırın tepsisine dizin.Poğaçanın kenarlarına yumurta sarısı sürün.Tepsi mayası için poğaçayı bir süre bekletin.Daha sonra poğaçayı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
 
afiyet olsun


There are no comments for this topic. Do you want to be the first?
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40