• 10 Ağustos 2020, 09:40:05

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: Peynirli Aðzý Açýk Poðaça  (Okunma sayısı 503 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hürmet

  • Ziyaretçi
Peynirli Aðzý Açýk Poðaça
« : 29 Kasım 2009, 18:27:37 »
Malzemeler :  
4 su b. un
Yarým p. Yaþmaya
1 çay b. süt
1 çay b. sývýyað
1 yumurta
1 tatlý k. tuz
1 çorba k. toz þeker

    Ýç harcý için:

Beyaz peynir
Maydanoz
Çörek otu
Yumurta
     
Hazýrlanýþý :  
Karýþtýrma kabýna    4 su bardaðý unu alýn.Unun üzerine 1 tatlý kaþýðý tuz ve 1 çorba kaþýðý toz þeker ilave edin ve karýþtýrýn.Unun ortasýna havuz açýn ve içine yarým paket yaþmaya ilave edin.Mayanýn üzerine 1 çay bardaðý süt,1 çay bardaðý sývýyað,1 adet yumurta kýrýn.Üzerine ýlýk su ilave edin ve ilk önce mayayý eritin.Daha sonra unu da karýþtýrarak hamuru yoðurun.Hamuru yumurta büyüklüðünde kopartýn.

Hamuru elinizle açýn.Ýç harcý için bir kapta beyaz peyniri,ince kesilmiþ maydanozu ve çörek otunu karýþtýrýn.Elinizle açtýðýnýz poðaça hamurunun içine peynirli iç harçtan ilave edin ve poðaçanýn  sadece kenarlarýný kaparýn ve üzeri açýk kalsýn.Poðaçalarý fýrýn tepsisine dizin.Poðaçanýn kenarlarýna yumurta sarýsý sürün.Tepsi mayasý için poðaçayý bir süre bekletin.Daha sonra poðaçayý önceden ýsýtýlmýþ 180 derecelik fýrýnda piþirin.
 
afiyet olsun


There are no comments for this topic. Do you want to be the first?