• 04 Nisan 2020, 01:35:34

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: BAT YEMEÐÝ (TOKAT YÖRESÝ)  (Okunma sayısı 887 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı AFFE

  • YöNeTiCi
  • MüDaViM
  • *****
  • İleti: 606
  • Teþekkür 26
BAT YEMEÐÝ (TOKAT YÖRESÝ)
« : 12 Temmuz 2010, 13:40:35 »
2,5  su bardaðý yeþil mercimek
200 gr. asma yapraðý
1 su bardaðý ceviziçi
2 adet sivri biber
2 adet domates
2 yemek kaþýðý salça
1 demet maydanoz
Yarým demet dereotu
1 yemek kaþýðý reyhan
1 tatlý kaþýðý pul biber


Asma yapraðýný haþlayýn.
Mercimeði haþlayýn.

 

Soðuduktan sonra salça, ince doðranmýþ yeþil biber,

küp þeklinde doðranmýþ domates,

maydanoz ve reyhaný mercimeðe koyup karýþtýrýn.

Üstüne ceviz içi serpiþtirin.

Asma yapraðýyla birlikte servis yapýn.Bu Tokat yöresine ait en önemli yemeklerinden biri olan "cevizli bat"

deðiþik bir içle hazýrlanan bir tür yaprak sarmasýdýr. En önemli

özelliði içinde (istenirse bulgur ve) dövülmüþ ceviz içi kullanýlmasýdýr. Salata olarakta kullanabileceðiniz gibi, çay öncesi yiyeceði olarak da

tavsiye ederim.. .......................Yazýn sýcak günlerde kilo yapmayan nefis bir yöresel yemek bir yiyen mutlaka kendide yapar
Ýnsanlarla yüzyüze konuþarak her sorunu halledebilirsin; ama bazý insanlar gelir önüne, hangi yüzüne konuþacaðýný bilemezsin.


There are no comments for this topic. Do you want to be the first?