• 23 Eylül 2019, 03:30:38

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: BAT YEMEĞİ (TOKAT YÖRESİ)  (Okunma sayısı 860 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı AFFE

  • YöNeTiCi
  • MüDaViM
  • *****
  • İleti: 606
  • Teşekkür 26
BAT YEMEĞİ (TOKAT YÖRESİ)
« : 12 Temmuz 2010, 13:40:35 »
2,5  su bardağı yeşil mercimek
200 gr. asma yaprağı
1 su bardağı ceviziçi
2 adet sivri biber
2 adet domates
2 yemek kaşığı salça
1 demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı pul biber


Asma yaprağını haşlayın.
Mercimeği haşlayın.

 

Soğuduktan sonra salça, ince doğranmış yeşil biber,

küp şeklinde doğranmış domates,

maydanoz ve reyhanı mercimeğe koyup karıştırın.

Üstüne ceviz içi serpiştirin.

Asma yaprağıyla birlikte servis yapın.Bu Tokat yöresine ait en önemli yemeklerinden biri olan "cevizli bat"

değişik bir içle hazırlanan bir tür yaprak sarmasıdır. En önemli

özelliği içinde (istenirse bulgur ve) dövülmüş ceviz içi kullanılmasıdır. Salata olarakta kullanabileceğiniz gibi, çay öncesi yiyeceği olarak da

tavsiye ederim.. .......................Yazın sıcak günlerde kilo yapmayan nefis bir yöresel yemek bir yiyen mutlaka kendide yapar
İnsanlarla yüzyüze konuşarak her sorunu halledebilirsin; ama bazı insanlar gelir önüne, hangi yüzüne konuşacağını bilemezsin.


There are no comments for this topic. Do you want to be the first?
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40