• 20 Şubat 2020, 20:40:24

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: Duvaklý Pilav  (Okunma sayısı 467 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hürmet

  • Ziyaretçi
Duvaklý Pilav
« : 26 Kasım 2009, 10:50:55 »

Malzemeler:

1 adet yufka
2 su bardaðý pirinç
250 gr kuþbaþý haþlanmýþ et
1 su bardaðý haþlanmýþ bezelye
1su bardaðý haþlanmýþ nohut
1 su bardaðý haþlanmýþ mantar
1 adet iri rendelenmiþ havuç
1 adet defne yapraðý
Tuz
Karabiber
1 kesme þeker
2 çorba kaþýðý tereyaðý
2 bardak su

Yapýlýþý:

Pirinci sýcak tuzlu suda 1 saat bekletin. Yýkayýp süzün. Tencerede yaðý kýzdýrýn ve etleri koyun. Bir iki kez çevirin. 2 bardak suyu, defne yapraðýný, tuz ve þekeri ilave edip kaynatýn. Kaynayýnca pirinci ekleyip karýþtýrýn.

Bezelye, havuç, nohut ve mantarý üzerine yayýn. Kýsýk ateþte 10 dakika piþirin.

Bir fýrýn kabuðunu yaðlayýn. Yufkayý kenarlardan taþacak þekilde yayýn. Hazýrladýðýnýz pilavý içine koyun. Dýþarýda kalan kenarlarýný tepsinin ortasýna toplayýn. Kese þekli verin ve üzerine yað sürün. 170 derecelik fýrýnda yufka kýzarana kadar piþirin. Sýcak servis yapýn.




There are no comments for this topic. Do you want to be the first?