• 23 Eylül 2019, 04:18:13

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: DİLBER DUDAĞI  (Okunma sayısı 446 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hürmet

  • Ziyaretçi
DİLBER DUDAĞI
« : 26 Kasım 2009, 11:13:49 »
DİLBER DUDAĞI



Malzemeler:
                 3 yumurta

                 250gr.erimiş margarin

                 1 su bardağı süt

                 1 çay kaşığı karbonat

                 Bir tutam tuz

                 Aldığı kadar un

                 Açmak için nişasta

                 300gr. kadar iri çekilmiş ceviz

                 250gr.tereyağı

Yapılışı:
Tüm malzemelerle çok sert olmayan bir hamur tutalım.Yarım saat kadar dinlendirdikten sonra 2 pazıya ayıralım.Pazıları 21 adet küçük pazıya bölelim.Her hamuru tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.Daha sonra 7 şerli gruplar halinde arasına nişasta serperek birleştirelim ve büyük yufkalara dönüştürelim.Bir pazıdan toplam 3 adet büyük yufkamız oldu.Arasına ceviz serperek yufkaları üstüste birleştirelim(2 kat ceviz olacak)Daha sonra ince uçlu cam bir su bardağı yardımıyla hamurdan yuvarlaklar keselim.İki ucundan tutarak katlayalım.(Aslında bu noktada tepsiye dik dik yanyana dizilmesi gerekiyordu,ben pek beceremedim)Diğer pazıya da aynı işlemi uygulayıp Üzerlerine kızdırılmış tereyağını dökelim.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.

Şerbeti için:
                 5 bardak su

                 6 bardak tozşeker

                 Birkaç damla limon suyu

***Şerbet de tatlı da ılık olmalı.

AFİYET OLSUN


There are no comments for this topic. Do you want to be the first?
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40