• 23 Eylül 2019, 04:18:01

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: ŞÖBİYET  (Okunma sayısı 469 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hürmet

  • Ziyaretçi
ŞÖBİYET
« : 26 Kasım 2009, 11:14:23 »
ŞÖBİYET




Malzemler:


500 gr. baklavalık yufka
300 gr. çekilmiş ceviz
2 kaşık toz antep fıstığı
150 gr. tereyağ
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu

Yapılışı:

Yufkaları ikiye ayırın. Yarısını tezgaha serip 8 cm. karelik parçalara bölün.
Her kareye bir talı kaşığı iç ceviz koyup muska şeklinde kapatın.
Tepsiye muskaların uç kısımları üst üste gelecek şekilde dizin.
Tereyağını eritip tatlının heryerine değecek şekilde üzerlerine gezdirin.
180 C derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Su ve şekeri birlikte 15 dk. kadar kaynatıp limon suyunu ilave edip soğumaya bırakın.
Fırından çıkardığınız tatlı soğuyunca üzerine dökün ve antep fıstığı ile süsleyin.
Not: Şerbet ve tatlı kesinlikle soğuk olmalı.Şerbetin tatlıların üzerine çıkmamasına dikkat etmelisiniz.

AFİYET OLSUN


There are no comments for this topic. Do you want to be the first?
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40