• 18 Şubat 2020, 13:42:09

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: ÞÖBÝYET  (Okunma sayısı 483 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hürmet

  • Ziyaretçi
ÞÖBÝYET
« : 26 Kasım 2009, 11:14:23 »
ÞÖBÝYET




Malzemler:


500 gr. baklavalýk yufka
300 gr. çekilmiþ ceviz
2 kaþýk toz antep fýstýðý
150 gr. tereyað
3 su bardaðý toz þeker
3 su bardaðý su
Bir kaç damla limon suyu

Yapýlýþý:

Yufkalarý ikiye ayýrýn. Yarýsýný tezgaha serip 8 cm. karelik parçalara bölün.
Her kareye bir talý kaþýðý iç ceviz koyup muska þeklinde kapatýn.
Tepsiye muskalarýn uç kýsýmlarý üst üste gelecek þekilde dizin.
Tereyaðýný eritip tatlýnýn heryerine deðecek þekilde üzerlerine gezdirin.
180 C derecede ýsýtýlmýþ fýrýnda kýzarana kadar piþirin.
Su ve þekeri birlikte 15 dk. kadar kaynatýp limon suyunu ilave edip soðumaya býrakýn.
Fýrýndan çýkardýðýnýz tatlý soðuyunca üzerine dökün ve antep fýstýðý ile süsleyin.
Not: Þerbet ve tatlý kesinlikle soðuk olmalý.Þerbetin tatlýlarýn üzerine çýkmamasýna dikkat etmelisiniz.

AFÝYET OLSUN


There are no comments for this topic. Do you want to be the first?