• 22 Şubat 2020, 09:06:13

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: MUHALLEBÝLÝ KADAYIF  (Okunma sayısı 434 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hürmet

  • Ziyaretçi
MUHALLEBÝLÝ KADAYIF
« : 26 Kasım 2009, 11:15:49 »
MUHALLEBÝLÝ KADAYIF



malzemeler:
yarým kg kadayýf
125g tereyaðý+125g margarin

muhallebisi:
1 lt süt
5 yemek kaþýðý pirinç unu
2 yemek kaþýðý toz þeker
þerbeti:
4 su bardaðý toz þeker
3,5 su bardaðý su
birkaç damla limon

hazýrlanmasý:
margarin ve tereyaðýný eritip ýlýtýn. ýlýnan yaðý kadayýfýn üzerine dökün. elinizle kadayýfý aça aça yaðýn kadayýfýn her yanýna deðmesini saðlayýn. kadayýfýn yarýsýný elinizle bastýrarak orta boy tepsiye yayýn.
muhallebiyi yapmak için sütün içine þekeri ve pirinç ununu ekleyin. telle devamlý çýrparak piþirin. arada karýþtýrarak ýlýtýn. muhallebiyi tepsideki kadayýf üzerine yayýn. kadayýfýn diðer yarýsýný da bastýrarak öuhallebinin üzerine serin. bunu 180C'de iyice kýzarana kadar piþirin. (iyice kýzarmazsa þerbeti dökünce beyaz kalýr.)
þerbeti için þekeri ve suyu kaynatýn. en son limonu ekleyip bir taþým daha kaynatýn. kadayýf sýcak þerbet ýlýkken þerbeti kadayýfýn üzerine dökün. þerbeti döktükten hemen sonra kadayýf tepsisinin üzerine baþka bir tepsi kapatýn. (böylece kadayýf kurumaz)
Afiyet olsun


There are no comments for this topic. Do you want to be the first?