• 23 Eylül 2019, 03:24:11

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: Kırmızı et ile beyaz etler birbirine değmeyecek şekilde saklanmalıdır.  (Okunma sayısı 416 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı AFFE

  • YöNeTiCi
  • MüDaViM
  • *****
  • İleti: 606
  • Teşekkür 26
ve et ürünleri çabuk bozulma riski taşıyor Donmuş etlerin çözdürülüp tekrar dondurulmaları birtakım mikroorganizmaların üremesine imkan sağlıyor Bu nedenle çözdürülen et tekrar dondurulmamalı, hemen pişirilmeli Kurban etleri bir yemeklik olacak kadar küçük parçalar halinde buzdolabında poşetlerde saklanmalı

Et yerine kas yememek için, eti dinlendirin

Kurban etini hemen buzdolabına atarsanız lastik gibi sert olur Kas yerine et yemek istemiyorsak kurban etleri parçalar halinde temiz kaplara konulmalı ve önce güneş görmeyen serin bir yerde (14 santigrat derecenin altında) hava alması sağlanarak kesim sıcaklığının oda ısısına düşmesi beklenmeli Bu Süre 5-6 saati geçmemeli Daha sonra et buzdolabına kaldırılmalı

Büyük parçalar bozulmaya sebep olur

Kurbanlık etler henüz kesim sıcaklığında ikenn buzdolabına poşet içinde veya hava alamayacak bir durumda büyük parçalar halinde üst üste konulursa buzdolabı ısısı etin iç kısımlarını soğutmaya yetmez Bu nedenle etin hava almayan kısımlarındaçook kısa Sürede (ikinci günde) bozulma ve kokuşma hatta yeşillenme görülür

Yeşillenmiş et yenilmemeli

Yeşillenme görülen kısımlar kesinlikle tüketilmeyip atılmalıdır Kurbanlık etin dayanma Süresi kesim kalitesine ve et parçasının büyüklüğüne göre değişmekle beraber normal buzdolabı şartlarında5 veya 6 gündürBu Süre kıymada genellikle 3 gündür

Soğuk kasılması, eti sertleştirir

Etler henüz kesim sıcaklığında ikenn buzdolabına veya 10 santigrat derecenin altında bir ortamda tutulursa soğuk kasılması denilen durum ortaya çıkar Düzensiz kasılmalar nedeni ile et tam bir olgunlaşma evresi geçiremediğinden sert yapı velezzzet kaybı görülür

Buzdolabının en soğuk bölümünde saklanmalıdır

Küçük parçalara ayrılmış olan etler, dilimlenerek hazırlanan etlere göre daha önce tüketilmelidir
Buzdolabında taze olarak saklanası sırasında etin su salmasını önlemek amacıyla; cam, çelik, veya plastik kaplar tercih edilmelidir Kurbanlık etin dayanma Süresi, kesim kalitesine ve et parçasının büyüklüğüne göre değişmekle beraber, normal buzdolabı koşullarında 5 -6 gündür Bu Süre, kıymada genellikle 3 gündür Eğer daha uzun Süre (3 ay) muhafaza düşşünülüyorsa etler derin dondurucuda (eksi 18 derece) muhafaza edilmelidir

Dondurularak saklanacak etler, kullanımlık porsiyonlara bölünerek saklanmalıdır Etler, alüminyum folyo, streç film veya yağlı kağıt ile sarılmalıdır

Çözdürme işlemi buzdolabında yapılmalıdır

Çözdürülmüş etler bekletilmeden tüketilmelidir Hazırlanan Paketler 3 sıradan daha fazla üst üste konmamalıdır

Pişmiş et ile çiğ et daima birbirine değmeyecek şekilde saklanmalıdır

Buzdolabında özel et saklama bölümünün olmaması durumunda, çiğ et buzdolabının en alt rafında, pişmiş et buzdolabının en üst rafında saklanmalıdır Bu şekilde bir saklama, çiğ et suyunun pişmiş et içerisine damlaması sonucunda oluşabilecek tüm riskleri önleyecektir

Kırmızı et ile beyaz etler birbirine değmeyecek şekilde saklanmalıdır

Etleri veya kemikleri haşlandıktan sonra et suyunun tamamını kullanmayacaksanız buz kalıbında porsiyonlar halinde dondurabilir, yemek veya çorbalarınızalezzzet vermesi amacıyla kullanabilirsiniz

Etlerin Soslanması

Soslama; etleri lezzzetlendirmek, sululuğunu ve gevrekliğini artırmak amacıyla yapılır İsteğe bağlı olarak tatlı veya ekşi, baharatlı, meyve aromalı gibi değişik tatlarda hazırlanabilir
Soslarda tuzz olmamalıdır tuzz, etin suyunu salmasına ve etin pişme sırasında kurumasına neden olur tuzz, piştikten sonra üzerine ilave edilmelidir
İnsanlarla yüzyüze konuşarak her sorunu halledebilirsin; ama bazı insanlar gelir önüne, hangi yüzüne konuşacağını bilemezsin.

Çevrimdışı __MiM__

  • __HiÇ__
  • *****
  • İleti: 9638
  • Teşekkür 51
bilmediğimiz daha ne konular varmış yav!
sevgili affe, sen bu konuyu kurban bayramında tekrar güncelleyiver ablacım bi zahmet olur mu?!
unutma ama! ::)

Bana öyle bir resim çiz ki... Gözlerim açıkken değil, kapatınca göreyim!

Çevrimdışı AFFE

  • YöNeTiCi
  • MüDaViM
  • *****
  • İleti: 606
  • Teşekkür 26
Tam dediğiniz gibi MiM hocam kurban bayramlık bir konu inşALLAH unutmam tekrar güncellerim ben unutursamda siz güncelleyin inşALLAH :cicek2:
İnsanlarla yüzyüze konuşarak her sorunu halledebilirsin; ama bazı insanlar gelir önüne, hangi yüzüne konuşacağını bilemezsin.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40